Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол учениците от 5-и до 12-и клас преминават онлайн от следващата седмица

Снимка: БГНЕС

В Ямбол учениците от 5-и до 12-и клас преминават на обучение в електронна среда от началото на следващата седмица. Детските градини и яслите засега остават отворени, но при строг сутрешен филтър, реши областният медицински съвет на днешното си заседание.

Присъствените занятия се спират и в град Стралджа, въпреки че регистрираните случаи на заболели от Covid ученици са само 8, но е налице изключително висока скрита заболеваемост, категоричен е заместник-кметът на общината Гроздан Иванов. 

"За 19 януари, ученици от 1 до 7 клас - брой 340, присъстващи 93. Деца в подготвителна група 63 по образец - 17 присъстващи". 

За две седмици се преустановява дейността на пенсионерските клубове в цялата област, спират се и спортните състезания, посочи директорът на РЗИ д-р Радостина Калчева.  

"Затваряне на нощните заведение в града за период от две седмици и засилване на контрола в обектите с обществено предназначение, както и в детските градини, където имаме информация за доста болни деца". 

Планираните събития за маскарадния фестивал „Кукерландия” се отменят, с изключение на фотоизложбата, която ще се състои на открито.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна