Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Тодорова 22-ра при френски триумф в Анхолц

Снимка: личен архив

Силен старт записа най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова, който завърши на 22-ро място в индивидуалната дистанция в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Тя измина дистанцията от 15 километра за време 46:34.3 минути, като допусна цели 4 грешки в четирите си стрелби и това я лиши от по-предно класиране. Другата ни представителка в състезанието – Мария Здравкова, остана едва 86-а с 5 грешки в стреблата.

Състезанието, валидно за световната купа, бе спечелено от французойката Жустин Бреза-Буше, която със само 1 пропуск на огневия рубеж отвя конкуренцията и финишира за 42:20.6 минути. На цели 51 секунди зад нея остана друга представителка на Франция – Жулиа Симон, която обаче бе с две грешки в стрелбата. На подиума се качи и шведката Мона Брорсон. Тя също допусна две грешки в стрелбата, но отстъпваше значително в ски бягането и остана на 1:37.2 от победителката.

В класирането за Големия кристален глобус лидерка остава норвежката Марте Олсбу Ройзеланд с 651 точки. С 563 е Елвира Йоберг от Швеция, а трета с 28 точки по-малко е Динара Алимбекова от Беларус.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени