Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Поскъпват билетите за автобусен транспорт в община Тунджа 

Снимка: архив БНР

Билетите за автобусен транспорт в община Тунджа поскъпват от началото на февруари, стана ясно след среща на превозвачите и ръководството на Общината. 

Увеличението на билетите за 44-те села в общината е обвързано с отдалечеността на населените места от Ямбол.

В момента цената на билетите е изчислена на база 10,5 стотинки на километър, а новата се формира на 12,5 стотинки. Така по различните направления се получава увеличение между 20 стотинки и 1 лев повече.

След срещата с превозвачите кметът на общината Георги Георгиев обобщи причините за поскъпването:

"Това са нарасналите им разходи - едни път заради горивата, втори път- заради очакваната промяна на минималната работна заплата от първи април, консумативите, които използват, резервни части. Опитваме се да търсим златното сечение - за по далечните и по-малките села да има поне два курса на ден, а за по- големите и по-близките – те стават дори и по 10 на ден". 

И през тази година Общината ще продължи да подпомага транспортната дейност, като месечно ще предоставя до 8 хил. лева на фирмата превозвач.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.