Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Носете застраховка „Гражданска отговорност“ на годишния технически преглед

Снимка: БГНЕС, архив

Пунктовете за годишни технически прегледи все още нямат онлайн връзка с  Гаранционния фонд, както изисква наредбата. Това налага водачите да представят на хартия застраховката „Гражданска отговорност“.

Според Закона за движение по пътищата всеки водач трябва да носи със себе си полицата за сключена застраховка „Гражданска отговорност“. Това е необходимо, защото ако се случи пътно-транспортно произшествие, полицата трябва да е налична, обясни Малинка Бондаренко, управител на учебно-технически център СБА в „Младост“.

От Съюза на българските автомобилисти препоръчаха да отпадне поставянето на стикери на предното стъкло на колите. Проверяващите могат да намерят всички данни по регистрационния номер, който се разчита от пътните камери.

Всички автомобили се различават по държавния им контролен номер. Когато този номер е наличен, той е ясен и в камерите и винаги може да си направят справка

При техническият преглед  винаги се проверява и пожарогасителят.

„Масовата  практика в България е едни пожарогасители, които аз ги определям като дезодоранти, които на практика работа няма да свършат, но изпълняват това изискване да има някакъв пожарогасител“.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.