Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Oт понеделник в област Сливен влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки

Спазването на противоепидемичните мерки и ограничаване струпването на хора в големите супермаркети в Сливен бе тема на срещата между областния управител Минчо Афузов, представителите на държавните институции и ръководителите на хипермаркетите и търговски вериги. По препоръка на РЗИ и ОДБХ на входа им ще се допускат определен брой клиенти, за да се избегне претоварване на определения капацитет за посетители.

Oт понеделник, 24 януари в област Сливен влизат допълнителни противоепидемични мерки. 

Възобновява се вътрешният контрол за спазване на физическа дистанция между чакащите клиенти пред витрините и касите. Областният управител Минчо Афузов коментира, че са поискали от управителите повече каси да обслужват клиентите, за да няма струпване на хора. 

"Така например, ако нормално разкриват каса на пети човек, сега да я разкриват на втори или на трети. Също така поеха ангажимент да тестват персоналът си за висока температура, както при идване на работа, така и междинно някъде в средата на работната смяна." 

По време на срещата са дадени са препоръки служителите на касите да носят маски с по-висока степен на защита, а еднократните да се сменят на два часа. За магазините, в които се иска зелен сертификат полицията е поела ангажимент да съдейства на охраната. Ще се следи клиентите да са с правилно поставени маски при пребиваването в търговските обекти. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.