Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ашли Барти отстрани Анисимова в два сета

Ашли Барти.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световната номер 1 и фаворитка за титлата на Аустрелиън Оупън Ашли Барти се класира за четвъртфиналите на надпреварата, след като победи американката Аманда Анисимова с 6-4, 6-3 в мач от женската схема на турнира.

На Род Лейвър Арина любимката на местната публика срещна по-сериозна съпротива, отколкото в първите си три мача от надпреварата, но въпреки това нямаше проблем да стигне до четвърти пореден чист успех. Двубоят започна равностойно, но в седмия гейм на първия сет Барти проби, след което бе солидна на собствен сервис, за да се наложи с 6-4. 20-годишната Анисимова, която в предишния кръг отстрани миналогодишната шампионка Наоми Осака, отговори добре на старта на втората част и дръпна с 2-0, като това бе първият пробив, който Барти допуска в Мелбърн тази седмица. Австралийката не бе губила подаването си 63 поредни пъти на този и предишни турнири. Тя обаче отново вдигна нивото си на игра и взе шест от следващите седем гейма, за да затвори мача след час и 14 минути игра.

Барти, която отново завърши с положителен баланс на печеливши удари срещу непредизвикани грешки (23/17), ще се изправи срещу американката Джесика Пегула в спор за място на полуфиналите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна