Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал се спаси от загуба с гол в продължението

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в класирането Реал Мадрид се спаси от шокиращ провал срещу Елче на "Сантяго Бернабеу". Мачът от 22-ия кръг на Ла Лига завърши 2:2, а Карим Бензема изпусна дузпа.

Половин час след началото Каземиро стреля от границата на наказателното поле и последва нова отлична намеса на Бадиа. В 32-ата минута Паласиос извърши грубо нарушение срещу Винисиус. Съдията не се поколеба и отсъди дузпа. Карим Бензема застана зад топката и стреля в аут.

Реал бе наказан за пропуските си в 42-ата минута. Фидел проби отляво и центрира към Лукас Бойе, който не остави шансове на Тибо Куртоа - 0:1.

В началото на второто полувреме реферът за за втори път в мача посочи бялата точка пред вратата на Елче, този път след падане на Еден Азар в наказателното поле. След преглед на ситуацията с VAR обаче арбитърът отмени решението.

Малко след това пробив на Винисиус завърши с удар по диагонала. Бразилецът обаче не успя да насочи топката във вратата. Изненадващо Елча удво аванса си Пери Мия получи подаване от Бойе и простреля Тибо Куртоа - 0:2.

Реал намали от дузпа. В 82-ата минута реферът Рикардо де Бургос Бенгоечеа отново трябваше да прегледа с VAR спорна ситуация и в крайна сметка видя игра с ръка на защитник на гостите в наказателното поле. Този път Лука Модрич пое отговорността да вкара и го направи хладнокръвно - 1:2.

Реал спечели равенството във втората минута на продължението на срещата. Винисиус проби и центрира от лявото крило, а сънародникът му Едер Милитао надскочи персоналния си пазач в наказателното поле и с глава реализира за 2:2.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени