Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците до 4 клас в Благоевградско ще учат присъствено

Снимка: БГНЕС

Учениците от първи до четвърти клас в благоевградска област ще посещават училище присъствено, въпреки решението на областния кризисен щаб от края на миналата седмица , всички училища да преминат на онлайн обучение от дистанция. 

Директори на учебни заведения прогнозират, че повече от половината деца няма да дойдат в класните стаи.

Заповедите на Регионалната здравна инспекция и министерството на образованието и науката са били сведени до знанието на училищните директори в петък, след 17 часа. В тях се уточнява, че малките ученици ще продължат да ходят на училище присъствено, а тези от 5 до 12 клас ще се обучават онлайн.  Много от родителите разбраха за промяната в почивните дни и това  предизвика масово недоволство, тъй като решението на областния кризисен щаб беше всички училища да преминат в обучение от разстояние. 

Причината за това беше  високата заболеваемост в областта, рекордна и за страната, както и многото карантинирани учители и ученици. Директори на училища  прогнозираха, че повече от половината ученици от началния курс ще си останат в къщи. Опасността от заразяване и минусовите температури, както и неочакваната корекция на решението, са основните причини, споделени от родители.  


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени