Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Патронажната грижа в Габрово - до 5 юли

Снимка: Pixabay

В Габрово потребителите на патронажна грижа ще разчитат на помощ до 5 юли. В условията на пандемия, за услугата са осигурени допълнителни средства чрез Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

С осигурените допълнително 460 000 лв. ще се гарантира услугата, която към момента ползват повече от 200 жители на община Габрово. До 5 юли те ще  разчитат на помощ по два часа дневно в домашна среда. 

Потребителите са хора над 65 г., които не могат да се обслужват сами, лица с увреждания или поставени под карантина заради Covid-19. На обхванатите в програмата се доставят храна, лекарства и продукти от първа необходимост, закупени със собствени средства. 

Патронажът включва и медицинска помощ, рехабилитация и психологическа подкрепа. 28 души са ангажирани в помощ на нуждаещите се, като проектът се финансира безвъзмездно от началото на миналата година.

Документи за „Патронажна грижа“ се подават чрез електронна поща patronajnagrija@gabrovo.bg или лично на адрес: гр. Габрово, ул. „Райчо Каролев“ № 2.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.