Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смърт беляза Купата на африканските нации, Камерун се класира за четвърфиналите

Смърт на невинни беляза турнира за Купата на африканските нации, който се провежда в Камерун. Преди 1/8-финалният сблъсък между отбора на домакините и Коморските острови в Яунде се е стигнало до безредици при влизането на стадиона.

Тълпа от фенове се е опитала да проникне на съоръжението, охраната не е успяла да се справи с натиска и в резултат има стъпкани и ранени хора. Според първоначални данни загиналите са поне седем души, а множество други са с наранявания и са настанени в болници.

Въпреки ужасяващата трагедия извън терена, мачът започна по график в 19 часа местно време. Камерун се класира за 1/4-финалите на надпреварата , след като елиминира с 2:1 Коморските острови. 

Срещата ще се запомни с факта, че на вратата на Коморските острови имаше полеви играч, вместо вратар, тъй като и тримата в списъка на селекционера Амир Абду бяха извън сметките. Титулярният страж Али Ахамада се оказа заразен с коронавирус. Резервите Салим Бен Боина и Мояд Усейни също се оказаха извън сметките. Първият е контузен, а вторият също е заразен. 

Така в ролята на вратар се появи защитникът Шакер Алхадур, който е висок едва 172 см. Алхадур игра цял мач и отрази четири удара в очертанията на вратата от общо отправени 6. Той също така игра с топката 52 пъти, направи 42 подавания, но не успя да спаси тима си от поражение. 

Двубоят започна кошмарно за Коморските острови, които останаха с човек по-малко на терена още в седмата минута, когато беше изгонен Абду. Карл Токо-Екамби даде аванс на Камерун в 29-ата минута. В 70-ата Венсан Абубакар удвои аванса на домакините, които потрепериха в края, след като Юсуф М’Чангама намали.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна