Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Връчват Наградата на германската икономика в България

Снимка: bulgarien.ahk.de

Традиционно всяка година се връчва Наградата на германската икономика в България. С нея ежегодно се отличават компании, допринесли за развитието на германо-българските икономически отношения през предходната година.

Целта на наградата е да допринесе за по-нататъшното развитие на германо-българските икономически отношения и да мотивира компаниите за делови контакти с немски партньори. Наградата се връчва в четири категории: Голямо предприятие, Малко и средно предприятие, Социален ангажимент и Стартъп компания. 

Победителите:

Победителят във всяка една от категориите се определя от жури от високопоставени представители на бизнес средите, политиката и дипломацията. Официалното връчване на наградите е на 25.01.2022 г.

Критерии за избор на лауреатите:

  • Инвестиции в България и повишаване броя на работните места
  • Увеличение на търговията с Германия (внос или износ)
  • Свързаност с германската икономика, т.е. „немски елемент“
  • Реализирани програми, свързани с повишаване квалификацията  на служителите; проекти в областта на околната среда; социална ангажираност
  • Други заслуги за развитието на двустранните икономически отношения
  • Да изпълнява изцяло и постоянно законовите изисквания за опазване на околната среда в дейността си
  • Да анализира въздействията от своите решения и дейности върху околната среда и да променя практиките си, като си поставя екологични цели в традиционните и присъщи нему дейности
  • Да влияе върху обществените групи, с които взаимодейства и върху средата, в която работи, с цел промени, водещи до ползи за околната среда и природата.

Повече за журито и имената на номинираните можете да чуете от разговора в “Нашият ден“ с Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриална търговска камара.

Чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.