Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марчела Абрашева: България е в перфектната буря от привнесени кризи

Марчела Абрашева
Снимка: БГНЕС

"България е в перфектната буря - здравна, токова и ценова, които не са породени в страната, а са световни феномени, а сега към тях се привнася и опасност от конфликт на сигурността, което ще прибави още една степен на тревога и несигурност".

Това коментира пред БНР Марчела Абрашева, регионален директор на Международната социологическа агенция "Кантар", във връзка с нарастващото напрежение между Русия и Украйна.

По думите ѝ темата не трябва да се политизира, защото в ситуация на криза е добре да има национален консенсус.

В предаването "Нещо повече" Марчела Абрашева коментира и отношенията между България и Северна Македония, като изтъкна, че с новите инициативи на премиера Кирил Петков не може да бъде упреквана България, че не е опитала всичко:

"Проблемът е, че има и вкопаване в позициите", смята тя и добави, че страната ни прави опити да измести диалога и да започне на друга тема да говори, защото "седенето на всеки в своя окоп" не може да доведе до придвижване на отношенията.

Според социоложката е здравословно президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков да не са на едно и също мнение по всички въпроси.

Интервюто на Людмила Железова с Марчела Абрашева и репортаж на Добромир Видев в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна