Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-великите съперничества, събрани в „Изкуството на бизнес войните“

Тази книга на Дейвид Браун е своеобразно разширение и допълнение на подкастите Business Warsи Business Wars Daily. Business Warsе с над 4 млн. потребители месечно. Авторът е американски радиожурналист с над 30-годишен стаж, създател е на подкаста Business Wars, водещ на бизнес програмата Market place, която се излъчва по общественото радио в САЩ, отличена с престижната наградата „Пибоди“. Браун има много отличия за репортажи и коментари, свързани с бизнеса, политиката и международните отношения. Има и докторска степен по журналистика от Тексаския университет в Остин, и докторска степен по право от Юридическото училище във Вашингтон. Редовно коментира въпроси, свързани с бизнеса и медиите и е чест гост в различни предавания на NPR и CNBC.

Въпросите, повдигнати в тази книга, са и в основата на 26-те истории за световни или по-малко известни компании по пътя им към успеха. Докато ги разказва, авторът прави често препратки към принципите и стратегиите от трактата, превърнал се в класика – „Изкуството на войната“ на Сун Дзъ.

Сун Дзъ съветва, че „ще победи този, който знае кога да се сражава и кога – не“. В „Изкуството на бизнес войните“ чрез историите Дейвид Браун ни представя съвременния вариант на алтернативи като предотвратяване на конфликта, съюзяване, сплашване, заблуждаване, защото войната все пак си остава разхищение на ценни ресурси. Не са пренебрегнати и теми като заблуда, лъжи и саботаж, а всяка глава в книгата е вдъхновена тематично от „Изкуството на войната“.

Димитрина Кюркчиева разговаря в „Артефир“ с редактора на книгата на Дейвид Браун „Изкуството на бизнес войните“ – икономиста Димитър Събев. Чуйте звуковия файл.

Снимки – Книгомания
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна