Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова: Гран при на Москва е под въпрос, момичетата имат в композициите си смели и интересни неща

Снощи олимпийските ни шампионки от ансамбъла и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева  бяха удодостоени с приза "Достойните българи" в кампанията на вестник "24 часа". Малко по-рано пък стана ясно, че новият партьор на федерацията регистрира марката "Златните момичета". Какво означава това за една от най-обичаните ни гимнастички, бивш капитан на националния отбор и сега втори вицепрезидент на централата Невяна Владинова:


„Крайно време беше. Българската гимнастика заслужава да има такъв патент, да има артикули с това име. Тази година празнуваме 70 години българска художествена гимнастика – бих нарекла целия спорт и цялата тази красота – златна. За нас това е огромно признание и голям комплимент“, това сподели специално за БНР Невяна Владинова.

„Правилникът, по който започваме да работим тази година, е много по-доближаващ се до истината за художествената гимнастика. Има възможност за много повече художественост, танц, артистичност и атрактивност. Това много ми допада. Момичетата се справят прекрасно. Ще има много изненади. Всяка една от тях има различни  композиции. Има много смели неща, които ще бъдат интересни. Това е начинът….Весела го каза преди месец: Начинът да бъдем по-добри от останалите е, да бъдем различни“, допълни вторият вицепрезидент на БФХГ.


„Гран при на Москва е под въпрос, защото ситуацията там с пандемията е сложна. Не е сигурно, че ще се пътува. Ансамбълът не е толкова готов, защото старият ансамбъл имаше световно и Весела беше заета с тях. Пое ги по-късно и по-късно започнаха подготовка. Повярвайте ми, когато трябва, ще бъдат готови. Индивидуалното се справят с новия правилник. Боряна Калейн е изключително амбицирана. Много е наясно със себе си и накъде е тръгнала. Тя е един прекрасен пример за всички малки момичета, защото имаме много талантливи деца. Ясена Стойнева е изключително добър треньор, с много опит. Тренирах с нея, когато дойдох в София. Тя има много интересно мислене. Има много иновативно виждане за нещата. Тя е свежа глътка въздух в отбора. Определено ще бъде полезна“ , завърши бившият капитан на националния отбор.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени