Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Беломъжев: Голямо щастие, много исках да покажа на какво съм способен

„Голямо щастие за целия отбор и за хората, които стоят зад мен и ми помагат. Семейството. Имахме много, много голяма възможност да спечелим медал и на спринтовата дистанция. 8 секунди ни разделиха. Четвърто място. На средната дистанция съм с първо време, почти до средата на маршрута, но една малка грешка и след това технически проблем с екипировка ме лишиха от това да се боря за медал. Всичко заложих на днешният старт, защото това беше последната индивидуална дисциплина. Напрежението и очакването беше доста голямо. Всички, а и самия аз исках да се реализирам, защото тази година положих много труд. Исках да покажа наистина на какво съм способен“, това заяви специално за БНР Станимир Беломъжев след като спечели сребърен медал на ЕП по ски ориентиране в Чепеларе.


Това е второ отличие за фамилия Беломъжеви, след като вчера сестрата на Станимир – Стефания, спечели титлата от световното първенство при ветераните и то само 40 дни след раждане.

„Нямах възможност да я наблюдавам, защото стартовете от първенството за ветерани се провеждат следобед. Разминаваме се. Тя се опитва да дойде по-рано за да хване моя финал. Горди сме с постиженията й. тя преди 40 дни роди и успя да се възстанови и да постигне една мечта, може би за нея.

Следващото състезание за Станимир Беломъжев ще е световното първенство през март във Финландия. До тогава той ще се подготвя в родния си град Троян.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени