Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Допълнителни Covid мерки в Кюстендилска област

Снимка: Георги Цветков

Областният кризисен щаб въвежда допълнителни противоепидемични мерки за област Кюстендил, която вече в тъмночервената зона с над 1500 заболели на 100 хиляди население.

От 0.00 часа на 28-ми януари до 0.00 часа на 18-ти февруари се въвежда присъствен образователен процес за 50% от паралелките с ученици от 5-ти до 12-ти клас. Въведена е ежеседмична ротация. Преустановява се провеждането на присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси, екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи, с изключение на областните кръгове на националните олимпиади или състезания при спазване на определени противоепидемични условия.

Въвежда се ограничение до 50% в капацитета, работната площ, брой лица в обектите и дейностите със значение за обществено здраве, игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлеченията по смисъла на закона за туризма. Забраняват се посещенията на външни лица, свиждания в лечебни заведения за болнична помощ. Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.