Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатна филмова ваканция за тийнейджъри от София

Снимка: Боян Бочев

Нов проект на NIM Animations и Столичната община ще обучава безплатно тийнейджъри от 13 до 19-годишна възраст, които имат влечение към киното и телевизията. 

Обучението ще се състои през пролетната ваканция на учениците и ще бъде разделено в три различни модула, каза в студиото на Радио София Марина Николова, основател на кино и ТВ студиото.

„Който има интерес към филмовото изкуство, може да се запише само на един от модулите, за да дадем възможност на повече деца да се включат“, добави Николова.

Модулите са в категориите документално кино, анимация и телевизионна журналистика. Всеки един от курсовете е с продължителност 5 дни, по 4-5 часа дневно. Проектът е насочен към деца жители или гости в София.

Желаещите да се включат в обучението трябва да изпратят две имена, телефон за връзка с родител, възраст, 3 бр. снимки на столицата, които са направили, мотивационно писмо, както и нещо допълнително, с което могат да впечатлят организаторите на ел. поща - filmova.vakanciya@gmail.com

Крайният срок за записване е 05 март 2022 г. Избраните курсисти ще бъдат оведомени по телефона до 15.03.2022г.

Организаторите обещават тази година, през месец ноември, да се проведе и Детска Киномания, събитие, което през миналата година беше отложено.

Подробности можете да чуете в звуковия файл

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна