Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишават цената на билета за обществения транспорт в Плевен с 50%

Снимка: БГНЕС

В Плевен повишават цената на билета за обществения транспорт с 50 процента и от 1 март ще струва 1,50 лева. Запазва се социалната политика за облекчено пътуване на ученици и пенсионери.

Решението е на Общинския съвет от днешното заседание след дебат. Още за цените на пътуването от инж. Ангел Несторово, управител на "Тролейбусен транспорт":

"Всички карти се увеличават с 40% с изключение на ученическите. Те се запазват по сега действащите цени. Това е много добро решение на Общинския съвет, което ще подкрепи търговското дружество със сигурност. Можем да кажем на гражданите на град Плевен, че общественият транспорт ще се запази по същия начин, както и до момента съществува – редовен, комфортен".

Запазваме социалната политика, каза Христо Таслаков, председател на групата съветници от "Демократична България - Обединение“:

"Предстои вкарване на електрически автобус. Ще покриваме линии, които няма да носят финансова полза, но ще ги пускаме в името на социалната им такава. Пример давам с пътуването до Панорамата, до Кайлъка".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени