Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕК искат отмяна на последната общинска сесия в Бургас

Общински съвет Бургас (архив)
Снимка: БНР Бургас

В сигнал до областния управител на Бургас Стойко Танков общински съветници настояват, заради груби нарушения, да бъде отменена последната общинска сесия. Тя се проведе онлайн на 25-и януари, но по време на заседанието връзката по електронната платформата многократно се сриваше. 

Случаят е безпрецедентен. Общинските съветници от „Средна европейска класа“ и „Движение България на гражданите" искат сесията на 25-и януари да бъде отменена, обясни общинският съветник от СЕК Красимир Калудов:

"Имаше многобройни технологични сривове в платформата, която дава възможност да се провеждат неприсъствени онлайн заседания. Много от колегите се оплакваха, че не могат да гласуват или не могат да вземат думата. В момент, когато гласуват, се оказва, че вече колегите им разглеждат съвсем друга точка. Имаше няколко прекъсвания, за да се възстанови достъпът до тази електронна платформа. Но се оказа в края на сесията, че в протоколите са отразени съвсем други резултати от гласуването."

Според общинския съветник Георги Дракалиев по една от докладните на общинската сесия се е стигнало до скандална подмяна на резултатите от гласуването. 

Областният управител на Бургас Стойко Танков трябва да се произнесе в двуседмичен срок. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени