Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Петков се срещна с посланиците на страните от ЕС

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с посланиците на държавите-членки на Европейския съюз. Инициативата за разговора е на френския първи дипломат у нас Флоранс Робин, чиято държава председателства ЕС, съобщи правителствената пресслужба.

Сред темите на срещата бяха борбата с корупцията и реформата на българската правосъдна система, както и напрежението по границата на Украйна.

Българският премиер подчертал, че дипломатическите усилия за деескалация на напрежението трябва да продължат, като същото време има готовност и при развитие на неблагоприятни сценарии.

Министър-председателят информирал дипломатите и за новата динамика на отношенията между България и Република Северна Македония. Той ги запознал с резултатите от проведените срещи през последните седмици  и заявил, че разчита на подкрепата на европейското семейство.

Това беше първата среща на министър-председателя с европейските посланици, а намеренията са тези разговори да се провеждат регулярно, посочва правителствената пресслужба.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!