Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Възраждане“ заплаши с нов протест срещу зеления сертификат

Костадин Костадинов
Снимка: БГНЕС

„Възраждане“ заплаши с нов протест заради неизпълнения ангажимент от страна на премиера Кирил Петков до 2 февруари да има решение дали и кога ще се премахне изискването за зелен сертификат.

Лидерът на формацията Костадин Костадинов допълни, че след проваленото заседание на работната група, която трябваше да обсъжда този въпрос, не е свиквано следващо:

„Точно поради тази причина, след като другата страна очевидно не желае разговор с нас и след като ние изтърпяхме повече от нужното време и показахме огромната си толерантност, нашето търпение се изчерпа и взехме решение да организираме протест, тъй като очевидно така ще си разговаряме с това управляващо мнозинство, след като не иска да разговаря там, където проблемите се създават – в политическите институции, ще трябва да разговаряме отвън на улицата. Другата седмица ще вземем решение коя точно ще бъде датата, но ще бъде в рамките на следващите 10 дни. Ще вземем и решение къде точно да се състои, както и в какъв формат ще бъде направен, защото няма да бъде като предния, ще бъде доста по-различен“.

Костадинов посочи, че от „Възраждане“ са били склонни на компромиси, които се изразяват в поетапното премахване на изискването за сертификати и тестване:

„Ако сега се обади министър-председателят, искаме да чуем дата, на която пада зеленият сертификат, нищо друго не искаме да чуем повече“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени