Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ССИ ще съдейства за намиране на работа на евакуираните от Украйна българи

Снимка: Ани Петрова

Съюзът за стопанска инициатива заяви готовност да съдейства за намирането на работа на евакуираните от Украйна българи. От работодателската организация обявяват и гореща линия за връзка, се казва в писмо до президента и премиера.

Съюзът за стопанска инициатива стана първата работодателска организация, която се обърна към президента и правителството с готовност да съдейства и в подкрепа на евакуираните от Украйна българи.

От Съюза заявиха намерението си в сътрудничество с ресорните министри да ангажират своите мрежи от предприятия и браншови организации в търсене на трудова реализация за българите, евакуирани от Украйна.

Организацията предоставя на институциите пряка линия за връзка, чрез която ще се осъществява насочването на българските емигранти от Украйна в зависимост от техния професионален профил и квалификация.

Всички евакуирани от Украйна българи могат да се свържат с организацията чрез горещата линия на интернет страницата. Там те могат да изпращат информация за професионалния си опит, квалификация и умения и да заявяват желанието си за намиране на работа, се казва в съобщението.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени