Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ за обвиненията на премиера: Връх на безпомощността

Снимка: ФБ на ПП ГЕРБ

Като „връх на безпомощността“ определиха от ГЕРБ обвиненията на министър-председателя Кирил Петков, че младежката организация стои зад „хибридната атака“ със  снимки  в социалните мрежи на опашки пред бензиностанции.

Според депутата Делян Добрев правителството за пореден път е реагирало неадекватно и некомпетентно.

„Възникна една психоза. Вместо те да реагират адекватно и да обявят например отпускане на горива от държавния резерв на ниска цена, на около два лева, защото толкова е цената на горивата, купувани в държавния резерв, и с това да успокоят хората, че цената няма да скочи толкова, колкото те се опасяват. Те не направиха нищо, търсеха някой, който да обвинят.“

По думите му това вече е направено от САЩ и още 30 държави, които отделили от своите резерви 63 млн. барела, за да успокоят хората и да овладеят цените.

Добрев алармира за нова сделка на газовата борса, ощетяваща държавата, в деня на започване на войната в Украйна.

„Двадесет и два часа след като започнаха да падат бомбите на нашата газова борса, между два и три часа през нощта, в рамките на секунди, се продаде газ на половин цена. Количеството е 4200 мегаватчаса. Разликата в цената е половин милион лева.“

В България има криза и тя се дължи на липсата на лидерство, смята зам.-председателят на партията Томислав Дончев.

„Предвид факта, че правителството има лустросано-силовашки стил, естествено продължение на днешната пресконференция на министър-председателя е да изпрати Бойко Рашков да арестува цялата ни младежка организация. Разбира се големият въпрос е този, който повдига господин Добрев – кой и в чия полза продава газ на два пъти по-ниска цена по среднощ. Има и други въпроси – защо при по-ниска цена на петрола бензинът е по-скъп“.

Активистка на младежката организация на ГЕРБ показа снимка на  председателя на парламентарната група на БСП Георги Свиленски от Шипка и заяви, че поема отговорност за участието му в освиркването на премиера Кирил Петков по време на официалната церемония за отбелязване на 3 март.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна