Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От петък падат и последните Covid ограничения за пътуване във Великобритания

Летище „Хийтроу“, 8 юни 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският министър на транспорта Грант Шапс потвърди, че всички оставащи ограничителни Covid мерки за пътуване, засягащи неваксинираните, ще бъдат отменени от петък, 18 март. 

В момента, всеки който пътува до Великобритания, трябва да допълва формуляр за локация преди пристигане.  Пътниците, които не са напълно ваксинирани трябва да правят тест преди тръгване, да попълват формуляра, и да си ангажират и платят PCR тест след пристигане. 

Изявлението на Шапс означава, че от петък пътниците, които не са напълно ваксинирани повече не трябва да правят тест преди тръгване и след пристигане на Острова.  

Няма де е необходимо и попълване на формуляр за локация. Хората, планиращи пътувания в чужбина, ще трябва обаче да се съобразяват с изискванията на другите държави. 

Грант Шапс посочи, че промяната е възможна благодарение на успешното масово ваксиниране и означава по-голяма свобода съвсем навреме преди Великден. Правителството работи върху спешни планове за справяне с нови варианти на вируса, които се очаква да бъдат обявени преди Великденските празници през април.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени