Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска компания въвежда за служителите си възможност за неограничен платен отпуск

Виктория Добринова
Снимка: Елисавета Белеганска

Българска компания въвежда за служителите си възможност да ползват неограничен платен отпуск. Иновацията е с цел поддържане на здравословен баланс между работата и личния живот на екипа.

Компанията въвежда и 6-часов работен ден всеки петък и всеки ден през летните месеци. Това снема редица притеснения на екипа за лични задачи, които трябва да бъдат свършени в работно време. Освен това гъвкавото работно време и неограничения платен отпуск създават култура на доверие в екипа.

„Логиката на нашите основатели и на целия екип винаги е била това да бъдем добре организирани, да работим максимално ефективно и да успяваме да балансираме работата с личния живот. Това като цяло е вътрешното мото на организацията, че добрият баланс между работа и личния живот води щастливи служители, а щастливите служители вършат добра работа“, каза за Радио София Виктория Добринова, отдел комуникации и ПР на компанията.

Дистанционната работа и гъвкавият работен ден също не са новост за компанията. Още през 2016 г. екипът започва да работи изцяло дистанционно. Това дава на служителите свободата сами да избират мястото, на което да живеят и работят.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени