Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мениджърът на джудистите: Най-доброто предстои

Ален Шмит
Снимка: БФ джудо

Главният мениджър на националния отбор на България по джудо - Ален Шмит заяви, че представянето на националите на Европейското първенство в София е можело да бъде и по-добро, но силните резултати предстоят в следващите няколко години. Френският специалист подписа договор с федерацията до олимпийските игри в Париж 2024.

"Представянето можеше да бъде и по-добре, но всички работят и най-доброто предстои. Отборът е много добър, всички искат да побеждават и да печелят, а това показва добра психика. Състезателите слушат всичко, което им се казва всеки ден на тренировка и мисля, че това е много добре за бъдещето", каза Шмит след състезанието.

Тимът спечели две отличия - сребро на Янислав Герчев (60 кг) и бронз на Марк Христов (73 кг), а Денислав Иванов (66 кг) завърши седми. Така България вече има 30 медала от континентални първенства. Джудистите разделиха 12-а позиция в класирането по медали заедно с Косово от общо 40 нации.

"Денислав иска да печели, да бъде шампион. Той е млад и ако продължава по този начин ще спечели много медали. Те са отбор с добра психика. Този уикенд момичетата загубиха, но трябва да изчакаме. Може би ще имат медали при кадетите и юношите, но се надявам и да спечелят отличия на олимпиадата, може би в Париж или на следващите игри. Марк Христов е много сериозен, работи много, той постоянно мисли за джудо, може би дори сънува джудо също. Лесно е да се работи с него. Също така всички се подкрепят и с Ивайло, Янислав, Денислав, Марк има доста млад състав и всичко предстои до няколко години", добави французинът.

"Чувствам се много добре в България. Относно работата съм много щастлив, защото има взаимно уважение, лесно е да се работи, да се говори с тях. Просто всичко се случва много бързо - те слушат, искат да научават по нещо всеки ден, а в същото време ми помагат. Това е добро сътрудничество. Има страхотна атмосфера и извън тренировките, ние си говорим много, вечеряме заедно, затова съм много, много щастлив да работя за България", заяви Ален Шмит.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна