Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ню Йорк Рейнджърс загуби от Питсбърг, Вашингтон се справи с Флорида

Снимка: NHL

Дантън Хайнен реализира важно попадение в третия период при победата на Питсбърг над Ню Йорк Рейнджърс със 7:4 като домакин в мач от първия кръг на плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Питсбърг поведе с 2:1 успеха в серията срещу състава, чийто екип носи и вратарят с български корени Александър Георгиев.

Рейнджърс стопиха три гола пасива и стигнаха до изравняване при 4:4, но Хайнен отбеляза срещу Георгиев, давайки аванс от 5:4 за домакините. Джейк Генцел и Джеф Картър, с второто си попадение в мача, оформиха крайното 7:4. За Питсбърг вкараха още Евън Родригес и Брок МакГин. Каапо Како, Франк Ватрано, Артемий Панарин и Андрю Коп отбелязаха за Ню Йорк Рейнджърс.

В друг мач от първия кръг на плейофите на Изток в НХЛ тимът на Вашингтон надигра Флорида с 6:1 като домакин и също поведе с 2:1 успеха в серията. Вратарят Иля Самсонов направи 29 спасявания за първата плейофна победа в кариерата. Четвъртата среща е в понеделник във Вашингтон. Домакините изостанаха с 0:1, но Ти Джей Оши, Тревър Ван Римсдайк, Алекс Овечкин, Джон Карлсън и Гарнет Хаталуей се разписаха за Вашингтон.

Колорадо се справи с Нешвил като гост със 7:3 в плейофите на Западната конференция и вече води с 3:0 в серията от първия кръг. Габриел Ландеског се отличи с два гола и две асистенции за гостите.

Отборът на Далас поведе с 2:1 победи в серията на Запад срещу Калгари след домакински успех с 4:2. Джо Павелски се разписа на два пъти, включително отбеляза последния гол за Далас в третия период. Радек Факса и Рууп Хинц също реализираха за домакините, а Миро Хейсканен добави две асисттенции. Вратарят Джейк Йотингер направи 39 спасявания.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!