Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво е да бъдеш Пътешественик по професия

4
Иван Кръстев

Иван Кръстев се занимава основно с финанси, но има още една професия – Пътешественик:

"Аз още от малък обичам да пътувам и тази любов дължа на моите родители, защото те са ме запалили към това да пътувам. Непрекъснато посещавам нови и интересни места и след всяко мое пътешествие, разказвам на познати, приятели, на моите близки, а те с интерес слушат историите ми".

Това го подтиква да предаде своите истории до по-голяма аудитория и да създаде свой блог „Професия пътешественик“, който след това му помага, да издаде първата си едноименна книга.

Той споделя още, че през пандемията и времето, когато не е имал възможността да пътува, се е възползвал да завършил своята книга "Професия Пътешественик", която излезе миналата година и има разкази от държави като Тунис, Тайланд, Мексико, Египет, Сингапур, Италия, дори и за връх "Ком".

Освен това той казва, че другото положително нещо от пандемията за него е времето, което е имал да пише още статии за пътуванията си в своя блог и да го развива.

Иван Кръстев разказва за своите приключения в екзотичните страни, екстремните преживявания като да бъдеш в една клетка с тигър, да яздиш слон. Гледал е незабравими залези и е седял на места, които са ни познати само от филмите. Пътешественикът е посетил около 150 града в близо 30 държави на 4 континента.


По публикацията работи: Ралица Тачева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени