Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директори на училища, полиция и Община решават за организацията на баловете в Дупница

Снимка: Кирил Фалин

Директорите на средните училища в Дупница обсъдиха с представители на полицията и Общината организацията на абитуриентските балове, които ще се проведат едновременно със започналите Майски празници на културата и колоездачното състезание в града за "Купа Долчини“.

Това налага специална организация - ден по ден и час по час, в централната зона на Дупница, казаха от Общината.

По традиция абитуриентите (общо 286  завършващи средното си образование ученици)ще дефилират на площад "Свобода", когато вървят и Майските празници на културата, като ще се използва сцената, на която са и изявите по време на празниците.

Стартът на абитуриентските балове е на 21 май. Ще го дадат възпитаниците на Средното езиково  училище „Св. Паисий Хилендарски“, ден по-късно е Професионалната гимназия по облекло, на 23 май е бившият Механотехникум, а допълнително ще бъде уточнена датата за Професионалната гимназия по автотранспорт.

На празничния 24 май пък ще дефилират Гимназия "Христо Ботев" и Гимназията по хранително вкусови технологии - над 60 зрелостници общо.

Предстои да бъдат уточнени часовете на дефилирането за всяко учебно заведение.

Ще бъде направена организация за отпътуване на автомобилите с абитуриентите, като това ще се съгласува с организацията на предстоящото колоездачно състезание за „Купа Долчини“ в града.

През всички дни полицията ще осъществява охрана и по спазването на въведената организация на движение.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени