Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души бяха убити, а трима ранени след стрелба на битпазар в Хюстън, Тексас

| обновено на 16.05.22 в 07:42
Снимка: БГНЕС

Двама души бяха убити, а други трима са в болница с наранявания след стрелба на оживен битпазар в град Хюстън в щата Тексас, предаде Асошиейтед прес. Според шерифа на окръг Харис стрелбата е била предшествана от скандал, в който са замесени млади мъже. 

Подобни инциденти с жертви имаше и на други места в САЩ  през изминалите почивни дни.

Един човек е загинал, а четирима са получили "критични" наранявания при стрелба в църква близо до американски град Лос Анджелис, съобщи в Туитър шерифът на окръг Ориндж Каунти, цитиран от Франс прес. Той уточни, че още един човек е получил "леки" наранявания. Сред пострадалите няма деца.

По-рано, отново в Туитър, беше съобщено, че е задържан един заподозрян и е открито оръжие, което се предполага, че е използвал.

От офиса на губернатора на Калифорния Гевин Нюсън съобщиха, че следят развитието на ситуацията.

Шерифът на Ориндж Каунти уточни, че църквата, в която е било извършено нападението, се намира в град Лагуна Уудс, намиращ се на 70 километра югоизточно от Лос Анджелис.

Това е вторият подобен инцидент в САЩ през уикенда. В събота 18-годишен бял младеж застреля 10 души и рани други трима в супермаркет в град Бъфало, щата Ню Йорк. Повечето от жертвите са афроамериканци.

Очаква се днес в Бъфало, заедно със съпругата си, да пристигне президентът Джо Байдън, за да се срещне с хората от местната общност, съобщиха от Белия дом.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна