Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

40 прояви в България за Европейската седмица на общественото здраве

Снимка: БГНЕС

Европейската седмица на общественото здраве започва от днес. Регистрирани са общо 235 събития на 21 езика, сред които Българската асоциация по обществено здраве е организатор на повече от 40 разнообразни по формат прояви у нас.

Логото на тазгодишната Европейска седмица на общественото здраве е „Здравето през целия живот“.

Доц. д-р Гена Грънчарова – Председател на Българската асоциация по обществено здраве, дългогодишев преподавател в плевенския Медицински университет:

"За всеки един ден от седмицата се посочват конкретни теми, по които да се съсредоточи вниманието. Целта е да се повиши осъзнаването на проблемите от обществеността, от една страна, а, от друга страна - да се покаже ролята на общественото здраве и да се обединят специалистите, които работят в тази насока. Европейската асоциация по обществено здраве е една от най-мощните организации в която има 87 пълноценни членове".
  

Откриването е днес в Брюксел, всички прояви могат да се видят на страницата на Българската асоциация по обществено здраве


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.