Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът е потвърдил глобата на арх. Грозева за конфликт на интереси (ОБНОВЕНА)

Заедно с напрежението около ОУП са причините за оставката й, каза кметът Живко Тодоров

| обновено на 17.05.22 в 16:42
Живко Тодоров
Снимка: Емил Енчев

Административният съд е потвърдил наложената от КПКОНПИ глоба на главния архитект на Стара Загора Виктория Грозева за конфликт на интереси. Решението на магистратите и създаденото напрежение около проекта за нов Общ устройствен план са причините да се премине към избор  на нов главен архитект, съобщи за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. 

Той уточни, че сам е поискал оставката ѝ, а длъжността временно ще се изпълнява от арх. Николай Василев, досегашен  началник отдел „Устройство на територията“ на Община Стара Загора. 

До края на седмицата ще бъде обявен конкурс за нов главен архитект.  По думите на кмета смяната на главния архитект ще даде възможност на администрацията да отстрани натрупани проблеми в сектор строителство и във взаимоотношенията със Строителната камара.   

За мотивите на кмета да поиска оставката на главния архитект и ще действа ли по същия начин, ако Антикорупционната комисия намери доказателства по сигнал за нарушения при две обществени поръчки за над 84 милиона лева на общинското дружество "Тролейбусни и автобусни преводи" - чуйте в прикачения звуков файл. 

По-късно в социалните мрежи кметът съобщи, че на Виктория Грозева е предложено място място като директор на дирекция “Общински проекти и контрол по строителството”. 

"Нещата, които ми предстоят ще бъдат в полза на нашия град и съм обнадеждена", сподели в интепрвю за Радио Стара Загора арх. Грозева. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени