Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Алексиева представя "Хоризонт"

Под заглавието "Хоризонт" тази вечер своя изложба ще открие бургазлийката Мария Алексиева в морския град. В момента тя работи в Градската художествена галерия , но гостува с живопис на друго арт пространство – галерия "Неси". Някои от картините са рисувани в продължение на три години, едно от платната  Мария започва още докато е бременна и продължава след като се ражда сина й:

"Моят хоризонт е това, което виждам аз. Нещата, които съм искала да видя или съм видяла. Тематиката не мога да я определя, нещо преживяно е. Надявам се всеки да види различни неща.

Всяка моя изложба е различна, различни неща ме вълнуват и интересуват, и различни неща искам да покажа."

Мария Алексиева ще участва на първи юни в обща изложба в Созопол. А през  септември заедно  с Мая Николова и Владимир Палев подготвя проект, който трябва да бъзе реализиран в новата бургаска библиотека:

" Лятото ще бъде време за работа, в бургаската художествена галерия започнахме да подготвяме и анонсираме националната изложба" Приятели на морето", творбите ще ги събираме от юли месец и имаме много работа"

Изложбата "Хоризонт" на Мария Алексиева може да бъде разгледана днес от 16 до 19 часа. Тя ще остане  в галерия "Неси" до 6-и юни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна