Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейска охрана и проверки в Кюстендил и региона за абитуриентските баловe

Снимката е илюстративна
Снимка: Ани Петрова

Полицията ще съпровожда автомобилите на абитуриентите по време на баловете в Кюстендилския регион. Извършват се и проверки по заведенията и ресторантите, където вече има събирания по повод завършването на зрелостниците.

В Кюстендил абитуриентски тържества ще се проведат от 21 до 28 май. Дупнишките абитуриенти пък ще празнуват от 21 до 24 май, голяма част от тях на територията на Благоевградска област.

Създадена е организация по охраняване на тези събирания и празнуването. Шефът на Охранителна полиция при Областната дирекция на МВР в Кюстендил комисар Васил Паргов обясни:

"Създадена е необходимата организация за пилотиране и съпровождане по-точно на автомобилите на абитуриентите до границата на съседната областна дирекция, откъдето ще бъдат поети, съответно ще бъдат транспортирани до мястото, където (ще празнуват)  - това е град Банско. Подобна е организацията и в Районно управление Рила и Районно управление Бобов дол.“

Служители на МВР и Пожарната извършиха проверки на ресторантите и заведенията , където се организират тържествата.

При проверките беше обърнато внимание за спазване на пропускателния режим в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение и нетрезво състояние.

Предприети са мерки за недопускане на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места.

Мерките по безопасност и недопускане на инциденти и навременното взаимодействие с полицейските структури са обсъдени на срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звената за охраната на учебните заведения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна