Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Превозвачите в Кюстендил не протестират, няма кой да ги организира

| обновено на 18.05.22 в 12:57
Снимка: архив

Превозвачите в Кюстендил не протестират - нямат си сдружение, което да ги организира, казаха работещи в бранша. Фирмите за автобусни превози пък са и пред сключване на нови договори с Общината, което трябва да стане до края на месеца.

От месеци в автобусния бранш в Кюстендил има напрежение заради новата транспортна схема на града и отдаването на 6 от линиите. Имаше и съдебни дела, спечелени от Общината. Сега върви процедура по сключване на нови договори.

А защо не протестират?

"Нямаме сдружение, превозвачите не могат да се организират, ако трябва да съм честен, няма интерес. Ние Община нямаме, срещу кого да протестираме?!", каза един от превозвачите.

Два часа протестираха превозвачи в Дупница. Протестиращите отново се събраха на гл. път Е-79 на изхода на града за София, в една от лентите, но не са затваряли пътища или кръстовища. След това направиха обиколка по централната част на града.
  
Протестът беше съобразен така, че да не пречи на придвижването на зрелостниците до училищата, където полагаха матура. А исканията и на дупнишките превозвачи са както на колегите им в страната, каза координаторът на протестите в града Кирил Илков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени