Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

PR Фестивалът 2022 "Силата на думите. Думите на силата.“ събира най-добрите комуникатори от България и чужбина

Снимка: БДВО

На 18 и 19 май 2022 г., в клуб Перото, в София се провежда PR Фестивалът 2022 „Силата на думите. Думите на силата.“ За първи път комуникационното събитие е организирано през 2006 г., а оттогава се наложи като място за дискусии, обучения, презентации и лекции в сферата на комуникациите.

Програмата тази година привлича практици и академици както от България, така и от чужбина. 

Първият фестивален ден стартира в сряда с академичен омнибус на Българската академична асоциация по комуникации, който представя практически изследвания и дава научно обяснение на наблюдаваните процеси.

„Силата на думите днес виждаме и в моментната обстановка в София, в момента има национален протест. Оттам насетне, силата на думите на нашите управляващи следва да бъде една открита, конкретна, навременна комуникация, която да може да очертае следващите стъпки, така че да успокои хората“, каза в студиото на Радио София Анита Бедин – председател на УС на Българското дружество за връзки с обществеността, които са организатор на събитието.

Тя добави че сред участниците в днешния панел на комуникационния фестивал са доц. Георги Лозанов, Емил Спахийски, Марина Стоименова, Спас Крайнин и Златомир Йочев. 

„Този звезден медиен екип ще дискутира манипулацията, пропагандата и ролята на медиите в тези събития“, каза Бедин.

Една от темите в събитието е „Как бизнесът променя обществото – добри практики и нужди“ с участието на Георги Минев.

Бизнесът променя обществото в няколко направления. От една страна със своите практики за устойчиво развитие, тъй като бизнесът няма как да функционира самоцелно без обществото. Част от бизнесите работят и върху това да доразвият и да надградят своите бизнес практики, така че да има дългосрочен ефект върху обществото“, добави Анита Бедин.

На темата „Как комуникациите управляват промените“ ще бъде посветен втория ден от фестивала.

„Със сигурност трябва да изберем подходящите послания към различните ни целеви аудитории, така че да имаме ефективност на посланията и да има приемственост между бизнес практиките и комуникационните кампании. Ролята на комуникатора не е просто да комуникира различните бизнес цели, а по-скоро да съветва бизнеса за това как трябва да се промени една бизнес стратегия, така че да отговори на очакванията на аудиториите и да работи за дългосрочни практики за устойчиво развитие“, каза още Бедин.

Кулминацията на фестивала са наградите PR Приз 2022

257 podcast е сред претендентите в категорията „Комуникационен проект на медия“. 

Подробности можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.