Eмисия новини
от 18.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започна регистрацията в конкурса „Сайт на годината“

Снимка: Елисавета Белеганска

Започна регистрацията в конкурса „Сайт на годината“. Желаещите да участват могат да го направят до 28 май 2022 г

Конкурсът е насочен към собствениците, създателите на сайтове и уеб проекти създадени в България. 

Калоян Петров – продуктов дизайнер, Payhawk/The Financial System of Tomorrow и Лазар Малаков - Httpool Bulgaria и ръководител на META Authorized Sales partner са двама от членовете на журито.

„Най-голямата добавена стойност за всеки участник е не наградата, която би могъл да спечели, а обратната връзка от журито, тъй като всеки участник, независимо дали печели, дали е номиниран в някоя от категориите, той ще получи обратна връзка от двама или трима дизайнери, маркетолози и програмисти“, каза в студиото на Радио София Калоян Петров.

Конкурсът дава възможност на участниците да разберат какво не работи добре в сайта им и какво е добре да се промени, така че да бъде успешен.

Сайтът трябва да отговаря на бранда, да има добра информационна архитектура, добави Петров и обясни какви са част от критериите, на които трябва да отговаря даден сайт по отношение на дизайна.

„Как е построен сайтът, дали нещата в него са интуитивни, лесни за откриване. Останалите неща, които гледа дизайн журито са дали дизайнът изглежда достатъчно добре на малко устройство, на таблет или компютър. Отчитат се типография, цвят и композиция“, каза Петров.

По отношение на маркетинг критериите, Лазар Малаков обясни, че основният критерий е марката.

„Сайтът, който гледаме има някакви ценности и послания, които иска да отправи на дадена аудитория. В момента, в който това нещо е поднесено прекрасно, това се оценява добре“, каза Малаков.

Подробности за конкурса можете да чуете в интервюто на Катя Василева с Калоян Петров и Лазар Малаков.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.