Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Почина председателката на Общинския съвет в Смолян

Венера Аръчкова
Снимка: Сайт на община Смолян

Внезапно е починала председателката на общинския съвет в Смолян Венера Аръчкова. Това съобщи чрез "Фейсбук" кметът на града Николай Мелемов. Той определя Аръчкова като "прекрасен и всеотдаен човек, колега, общественик и професионалист."

"Тя остави у всички нас неизличим спомен за доброта, почтеност и човечност", допълва Мелемов.

Счетоводител по образование, Венера Аръчкова работи в смолянските община и общински съвет от 15 години. Между 2015 и 2019 година е заместник-кмет на града.

"Венера Аръчкова е родена на 9 октомври 1962 г. Бакалавър по „Счетоводство и контрол“ и магистър „Финансов мениджмънт“ от ПУ „Паисий Хилендарски“. Притежаваше сертификати по „Международни счетоводни стандарти“. Била е управител на фирма и гл. счетоводител на дружество. Един мандат имаше като общински съветник. От 2011 г. до 2015 г. беше директор на дирекция „ФСДБ“ в община Смолян. През 2015 г. получи наградата за финансист-новатор от колегите й общински финансисти в цялата страна. От 2015 г. до 2019 г. беше зам.-кмет на Смолян с ресор финанси, след което бе избрана за председател на Общинския съвет в Смолян.

Венера Аръчкова не жалеше сили и енергия, за да работи в полза на хората от община Смолян. Винаги усмихната и приветлива, посрещаше гражданите и решаваше проблемите им", отбелязва официалният сайт на община Смолян..

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Най-четени