Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия: Украйна може да получава ток от Херсонска област срещу заплащане

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският вицепремиер Марат Хуснулин оцени високо перспективите за интерграция наЗапорожка област в Украйна с Русия.Хуснулин заяви, че страната му възнамерява да възстанови всички “освободени територии”. Става дума за окупираните по време на така наречената специална военна операция украински региони.

По време на посещение в контролирания от руските войски украински град Мелитопол Марат Хуснулин каза, че във всички така наречените от него “освободени територии” ще бъде въведена рублата, която постепенно трябва да замести гривната. По думите му този месец жителите на Запорожка област ще получат заплатите и пенсиите си в руски рубли.

Освен това, допълни Хуснулин, Запорожката атомна електроцентрала вече ще работи за Русия, но срещу заплащане може да доставя електроенергия и на Украйна.

В момента руската армия контролира цялатаХерсонска и част от Запорожка област в Южна Украйна. В окупираните територии са създадени военно-граждански администрации, излъчват се руски телевизии и радиостанции и се възстановяват търговските връзки с анексирания през 2014г. полуостров Крим.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна