Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христина Лазарова и Мила Червениванова представят концерта “Съблазни ме”

Снимка: Ани Петрова, БНР

"Съблазни ме“ това е темата на концерта, който ще се проведе тази вечер във Виена.

"Концертът е с много интересна и динамична програма", сподели в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Христина Лазарова, мецосопран:

"Ще изпълним най-различни изкусителни, романтични произведения от Моцарт, от Бизе, виенски хитове, от Щраус, от чуждестранни композитори, които също се занимават с темата за съблазняването, така че програмата ще бъде много интересна. Специално за нас беше важно това не просто да бъде концерт, в който ние излизаме и изпяваме нещата, но всичко да бъде изиграно сценично, доколкото може в концертната зала. Мартин Хулян се казва тенорът ни, който ще свири и на китара. Той е прекрасен тенор и китарист и с него ще изпълним освен дуетите и тъй наречените виенски песни, които като съдържание и тематика малко напомнят на нашите стари градски песни, но са специален стил в музиката, с който определено си заслужава човек да се занимава и да послуша".

"Да участвам в този концерт ме съблазни желанието да излезем на сцената след толкова много време". Това коментира пред БНР пианистката Мила Червениванова:

"Досега ние изобщо нямахме възможност да бъдем пред публика. Това ми е първият концерт след две години, така че изключително много се вълнувам и съм много благодарна, че успяхме да го осъществим. И двете с Христина Лазарова живеем във Виена, така че репетициите заедно са нещо, което правим от доста време и без да имаме концерт. Ние и преди сме свирили заедно, така че вече имаме подготвен репертоар, просто трябваше да седнем и да кажем, че ще направим концерт".

Цялото интервю с Христина Лазарова и Мила Червениванова можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени