Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 3000 слушатели на БНР участваха в избора на "Музикант на годината 2021"

Снимка: БНР

Новият носител на приза "Музикант на годината" беше избран с гласуване в националната анкета на предаването за класическа музика "Алегро виваче" на програма "Хоризонт".

Тя се проведе за 31-ви път през месеците януари и февруари 2022 г. и отново даде шанс на слушателите на Българското национално радио да определят кой от българските музиканти ги е вдъхновил най-много с изявите си през изминалата година.

По традиция екипът пази в тайна до церемонията по награждаването имената на победителя в допитването, както и на неговите подгласници, които ще получат награди в категориите "Ансамбъл на годината", "Музикален проект на годината", "Юбилей", "Активна творческа дейност" и "Млад музикант на годината".

Гостите ще научат и кой е носителят на специалната награда "Олга Камбурова" в подкрепа на млад талант - тя ще бъде връчена за шести пореден път в памет на дългогодишната водеща на "Алегро виваче".

Галаконцертът "Музикант на годината" с участието на победителите ще се състои на 31 май 2022 г. от 19:00 часа в емблематичното Първо студио на БНР.

Вход - с покани, които могат да се вземат от "Информация" в БНР в деня на концерта.


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна