Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормализира се движението на камиони към граничния пункт "Дунав мост"

| обновено на 19.05.22 в 17:30
Граничен пункт "Дунав мост"
Снимка: БГНЕС

Възстановява се движението на тежкотоварни автомобили към граничния пункт "Дунав мост", след като платното за движение в посока мостовото съоръжение бе блокирано от катастрофирали камиони тази нощ.

Около 15.30 ч започна поетапното пропускане на тежкотоварни автомобили към граничния пункт "Дунав мост" и вече движението е нормализирано.

Заради човешка небрежност, станала причина за две катастрофи, повече от 13 часа бе блокирано движението към граничния пункт "Дунав мост" и това предизвика недоволството на шофьорите на товарни автомобили, за които всяка минута забавяне в графика носи загуби.

Първият сблъсък е станал около 2.30 ч през нощта, когато водач на бус с платформа, натоварена с автомобили, не се е съобразил със спрели аварийно камиони цистерни и се е ударил в тях.

При този сблъсък е пострадал 21-годишният шофьор на буса, който е откаран за лечение в болницата без опасност за живота. Три часа по-късно, докато екип на "Пътна помощ" е претоварвал автомобилите от вече катастрофиралата платформа, друг камион се опитвал да заобиколи мястото на произшествието и в него се удря автобус с турска регистрация.

При този удар е пострадал 35-годишен мъж, служител на "Пътна помощ", който също е откаран в болницата без опасност за живота.

Заради тези две катастрофи подходът към границата бе блокиран за камиони, а леките автомобили заобикаляха през обходен маршрут. Едва в следобедните часове платното за движение бе освободено и трафикът нормализиран.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени