Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) ще играе бараж за Европа след 0:0 с ЦСКА София

ЦСКА София и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0
Снимка: Спортал

Отборите на ЦСКА София и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 в мача от 30-ия кръг на Първа лига по футбол. Двубоят бе без значение за „червените", които ще завършат на второ място в класирането, докато точката за гостите от Пловдив им гарантира поне четвъртото място и участие в плейофа със седмия от шампионата за участие в Лигата на конференциите.

И двата отбора имаха своите шансове за попадения, но на два пъти гредите спасиха вратата на Ботев, а веднъж и гостите от Пловдив стигнаха до греда след удар на Емануел Току.

"Червените" започнаха агресивно и създадоха няколко отлични ситуации за гол през първата част. За разлика от финала за Купата на България преди четири дни, когато играчите на ЦСКА София не отправиха нито един удар в очертанията на вратата на Левски, сега "червените" още в първите две минути бяха близо до гол, но Георги Йомов пропусна на два пъти - най-напред не уцели вратата, а при втория опит стреля в напречната греда.

Жорди Кайседо също имаше две ситуации, като в 22-а минута стреля покрай вратата от дъгата на наказателното поле, а в добавеното време на първата част вратарят на Ботев изби след негов удар в долния десен ъгъл.

Ботев имаше опасни атаки, но Димитър Евтимов се намеси добре след удари на Реда Рабей и Тодор Неделев. 

На почивката Алън Пардю опита да освежи атаката на ЦСКА София с пускането в игра на Греъм Кери и Маурисио Гарсес на мястото на Георги Йомов и Яник Вилдсхут. Именно комбинация между двете резерви можеше да доведе до попадение в 60-а минута - Кери центрира от корнер, а Гарсес с глава нацели напречната греда. 

Емануел Току можеше да донесе трите точки за Ботев, но уцели греда три минути преди края.

Същевременно привържениците на ЦСКА София от трибуна сектор "Г" обявиха бойкот на мачовете на отбора, докато настоящото ръководство е начело на клуба. На страницата си във Фейсбук феновете написаха следното: „Измина един от най-унизителните месеци, които трябваше да изтърпим през  последните години. Поредни мачове без гол, реваншът със "Славия", 5:0 в Разград... Въпреки всичко това, на 15.05. обединената червена общност застана зад отбора си и изпълни до краен предел Сектор "А" и Северната трибуна, показвайки неизмеримата си любов към ЦСКА и защитавайки своята чест. Какво получихме насреща? Обяснения от страна на ръководството, че този финал не е на всяка цена и меко казано съмнителен мач, в който нямахме удар към вратата на говедата. Извинението за всичко това дойде едва днес и то когато вече "бананът бе опрял до кокала". Не го приемаме", се казва в позицията на феновете.

"Както сами виждате, в момента се играе мач на Армията. В "Сектор Г"  няма знамена. Няма песни. Няма ни и нас. И няма да ни има докато Амос Юга, Джеферсон, Бусато и всички други имислени герои са на телефонната слушалка, саботирайки всеки треньор по нечие нареждане. Докато маркетингът на носителите на имидж и харизма за любимия ни клуб е просто фикция. Докато всяка една легенда, свързана с нашия велик клуб, бива омерзявана от низки интриги. Докато продължава разрушителния процес, свързан с нашия стадион. Докато няма ясна визия за това какво трябва да представлява един нормален клуб в 21-ви век. И най - вече докато подигравката с всеки един от нас не спре.

Считано от днес обявяваме тотален бойкот на футболните ни срещи и ще предприемем действия, които счетем за уместни, докато настоящото ръководство на ЦСКА е на кормилото му. Не виждаме абсолютно никакъв потенциал за нас и клуба, докато тези хора продължават да са начело, говорейки за перспектива и конструктивност, без да са забили един пирон на Армията за 6 години управление. Държим да подчертаем, че в това си съждение изключваме категорично великия и единствен Христо Стоичков, който за нас винаги ще си остане Господ", заявиха още от сектор "Г" в позицията си. 


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна