Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивални предложения в Метроном

4
Снимка: operaplovdiv.bg

Ина Кънчева разказва за различните проекти, с които е ангажирана. Ще научите кои са избраните за стипендията "С усилия към звездите", за предстоящия фестивал "Културама", работата с Василена Серафимова, както и звукозаписните ѝ ангажименти и събитията в България.

В звуковия файл може да чуете какво сподели певицата.

Чуйте "Агнус Деи" от "Миса солемнис" на Лудвиг ван Бетовен с участието на Ина Кънчева, Андреана Николова, Милен Божков, Франк ван Хове, Смесен хор и СО на БНР, диригент Емил Табаков.


Премиера на операта „Чичовци“ от Лазар Николов
Директорът на Пловдивската опера Нина Найденова представя програмата на фестивала на Античния театър "Опера опън", който започва на както и новия проект "Графити Опера опън", който ще се проведе от 4 до 12 юни на открито в двора на пловдивския филиал на Технически университет. Ще говорим отново и за операта "Чичовци" на Лазар Николов, чиято премиера беше на 2 март, а сега отново се връща на сцената на операта на 25 май.


„Любов и разум“ – Вокален рецитал на Крум Гълъбов и Зарина Гетоева
Баритонът Крум Гълъбов с предложение за два концерта – в Пловдив с православни песнопения и на Софийските музикални седмици със солов рецитал.


В рамките на културните празници "Сливенски огньове" за концерт в родния си град след двегодишно отлагане се завръща оперната певица Татяна Шиварова, от която ще научим какво е избрала да изпълни.


Специалният ни гост ще бъде тромпетистът Сава Стоянов, който от 20 години е член на "Ансамбъл модерн" в Германия. Той изнесе концерт с ансамбъл "Пилекадоне" в рамките на фестивала "Музикартисимо", на който се състояха премиерни изпълнения на български творби.

В звуковия файл чуйте какво разказа Сава Стоянов.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени