Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС възложи

Сметната палата одитира "Български пощи" за съответствие при финансовото управление

Константинова: Няма неразплатени пенсии и великденски добавки през пощенските станции в цялата страна

Снимка: Ани Петрова

Няма неразплатени пенсии и великденски добавки през пощенските станции в цялата страна. Това увери в Народното събрание вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

"Ако има някои, който поради причина на това, че по регистрация на постоянен адрес е трябвало да си получат пенсията и по тази причина не са стигнали, могат да се обадят на телефона и да отидат на мястото, където техните пари ги чакат. Така че , това са изключително малко, изолирани случаи и не са въпрос на някаква пречка, която спира, или липса на пари. Така че, 100% от потърсените пенсии са изплатени".

Вицепремиерът съобщи още, че две от енергийните дружества са уверили, че до отстраняване на проблема в българските пощи, токът няма да бъде спиран на клиенти, които нямат алтернативен вариант за плащане на сметките, освен в пощенски клон.

След разискване за състоянието на държавното дружество "Български пощи" с пълно единодушие парламентът реши да възложи на Сметната палата да извърши одит за съответствие при финансовото управление на дружеството за периода 1 януари 2019 до 30 април 2022 година.

Крайният срок за внасяне на доклада със заключенията от одита е 29 август. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна