Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Експертната група между регионалното министерство и превозвачите проведе първото си заседание

Снимка: БГНЕС

Експертната група между регионалното министерство и превозвачите, която обсъжда спорните въпроси около разширяването на ТОЛ системата от 1 юли, проведе своето първо заседание.

Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи в България обясни:

"Обединихме се около идеята, че трябва да бъде въведено ДДС върху ТОЛ-таксите. Проучват се вариантите за това нещо. Обединихме се около това, че българските превозвачи, и то по-скоро всичките превозвачи, които имат над определен брой километри в страната, следва да получат някаква отстъпка, което ще спомогне за овладяване на вътрешната инфлация - т.е. начинът, по който те механично бяха предложили разширяване на обхват и на цена, ще рефлектира най-много върху българските потребител и хранителните продукти вътре в страната. Проучваме въпроса каква трябва да бъде тази отстъпка и над колко километра трябва да е, за да даде своята ефективност".

Това заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

На следващото заседание на групата, което ще е в четвъртък, регионалното министерство ще  предостави на транспортния бранш данни за тежкотоварния трафик, включително по  второкласните и третокласни пътища


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.