Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руската армия е унищожила голяма пратка западни оръжия в Украйна

| обновено на 21.05.22 в 15:00
Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руската армия е унищожила голяма пратка западни оръжия в северозападна Украйна, заявиха от Министерството на отбраната в Москва, цитирани от Франс прес.

"Ракети с точково насочване Калибър унищожиха голямо количество оръжия и военно оборудване в района на Житомир. Пратката е била от Съединените щати и европейските страни. И е била предназначена за украинските части в Донбас", се казва в изявлението на руската армия, уточняват от агенцията.

Руските сили нанасят и интензивни артилерийски удари срещу град Северодонецк, съобщи областният управител. 

Москва обяви също, че е наложила пълен контрол над металургичния завод "Азовстал" в украинския град Мариупол. Според руското министерство на отбраната повече от 2400 украински бойци от "Азовстал" са се предали през последните дни. Няма коментар на данните от украинска страна.

Американският президент Джо Байдън подписа закона за отпускането на нови 40 милиарда долара помощ за Украйна. Половината от сумата е предназначена за украинските въоръжени сили.

Пакетът включва и 8 милиарда в подкрепа на украинската икономика, 5 милиарда за покриване на недостига от храни по света заради срива на украинското земеделие и над един милиард за нуждите на украинските бежанци.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!