Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама бивши национали обявиха края на кариерите си

Светослав Дяков
Снимка: БГНЕС

Двама футболисти на Пирин (Благоевград) и бивши национали - Светослав Дяков и Станислав Манолев обявиха, че слагат край на професионалните си кариери довечера след мача от последния кръг на първенството срещу Ботев (Враца). В емоционално обръщение Дяков написа:

 "Като дете обичах, обожавах футбола! Футбола в най-чистата му форма, емоциите, страстта, битката за победа, отдадеността, това да си отборен играч. Винаги съм мечтал за емоции, победи и купи, никога за материални или финансови неща. Сега не съм дете. Всичко останало е същото! Аз взех своето като футболист,  дадох каквото можах, не съм се пестил. Душата ми е чиста. Благодаря на Пирин (над 120 мача), Локомотив (София) (85 мача и 2 гола), Лудогорец (354 мача и 11 гола) и националния тим на България (36 мача) за дадения шанс да правя това, което обичам. Пътят ми на професионален футболист ще свърши тази вечер от там, където започна пътуването.Футбола, заедно със семейството и близките ми е моят живот!"
Подобно съобщение за запалянковците остави и Манолев:

"Точно преди 20 години започна моята приказка. Футболът ми даде всичко от живота, научи ме на много неща. Искам да благодаря на всички, които бяха до мен и ме подкрепяха. Много съм щастлив и горд от всичко постигнато в моята футболна кариера. Не беше лесно, но си заслужаваше всяка една емоция, която изживях на футболните терени! Като всяка една приказка и моята има своя край - затварям една страница , за да отворя друга в живота си!", написа Манолев в социалните мрежи. По-долу Манолев изброява и отборите, в които е играл – Литекс (Ловеч), ПСВ Айндховен, Фулъм, Динамо (Москва), Кубан (Краснодар), ЦСКА София, Лудогорец (Разград), Пирин (Благоевград).


Манолев, който в кариерата си е играл като дясно крило, десен защитник, а понякога и в центъра като вътрешен халф, ще навърши на 16-и декември 37 години. Така през 2022-а той оформи професионална кариера от 20 пълни сезона, стартирайки през 2002-а за Пирин 1922 (бивш Македонска слава), където за 2 години записва 26 мача и 1 гол. За националния отбор дебютира през 2008-а година и играе 10 години за България, в които записва 51 срещи и 5 гола – четири в квалификации и 1 в приятелски мач с Япония.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!