Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Льоклер спечели и третата свободна тренировка в Испания

Шарл Льоклер
Снимка: БГНЕС

Пилотът от Княжество Монако Шарл Льоклер беше по-бърз от очертаващия се най-голям претендент за върха в класирането на Формула 1 Макс Верстапен в третата свободна тренировка преди Гран При на Испания. По-късно днес е квалификацията за място, а вчера Льоклер бе най-бърз и в в първите две тренировки.

Временният лидер в генералното подреждане Льоклер от отбора на Ферари завърши с време 1 минута, 19.772 секунди на пистата "Circuit de Barcelona-Catalunya" залагайки на меки гуми и нискооктаново гориво в 60-минутната сесия. Той беше по-бърз от Верстапен, който кара за отбора на Ред Бул, с 0.072 секунди.

Третото място днес беше за Джордж Ръсел от Мерцедес. Британецът показа, че отборът им вече започва да набира скорост и да показва друго ниво, изоставайки на 0.148 секунди от най-доброто време.

След Ръсел застана седемкратният световен шампион – британецът Люис Хамилтън, също от Мерцедес, който се нареди на 0.230 след най-бързото време днес.

Местният любимец Карлос Сайнс остана на 5-о място, точно пред Серхио Перес. И двамата също заложиха на меки гуми, като едва половин секунда ги раздели на 5-о и 6-о място.

Сесията на Мик Шумахер приключи преждевременно след ранно открит проблем със спирачките, като германецът направи само четири обиколки със своя Хаас. Пиер Гасли не успя да определи време за обиколка, като неговият екип на Aлфа Таури откри проблем в колата му след първата въвеждаща обиколка и той не можа да бъде отстранен преди края на тренировката.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!