Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров започва утре по обяд на "Ролан Гарос"

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

Григор Димитров ще започне участието си на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж утре в 12.00 часа, стана ясно след обявената програма от организаторите. Хасковлията излиза в първи мач на корт номер 7 на комплекса "Ролан Гарос" срещу американеца Маркос Хирон, в повторение на срещата им от същата фаза през миналата година.

Тогава, Григор Димитров трябваше да се откаже в началото на четвъртия сет, след като спечели първите два, но допусна обрат в третия (от 5:1) и преди това показваше признаци на болки в гърба и кръста. Общо около два часа от целия двубой, продължил 155 минути, Димитров се мъчеше на корта и взе правилното решение да прекрати преждевременно мача. Дори да беше успял да затвори третия сет по-рано, то едва ли той щеше да може да продължи участието си в турнира. 


За щастие сега Григор не е показвал признаци на физически проблеми и влиза в срещата като фаворит. Естествено, трябва да се отчете и прогресът на Хирон, който по същото време миналият сезон е бил 84-и в световната ранглиста, а сега е 49-и. Позитивното на този етап от злощастното миналогодишно участие на Димитров в Париж е фактът, че има да защитава само минималният брой 10 точки за класацията на АТР.

Срещата от първия кръг на най-добрата ни тенисистка Виктория Томова също срещу американка - Даниел Колинс не фигурира в утрешната програма и вероятно ще е в понеделник.
По публикацията работи: Илиян Христов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!